קונסטלציה משפחתית פוריות הפלות
- רינת גל
- 27 ביולי
- זמן קריאה 2 דקות
סיבות לבעיות פוריות שקשורות לשושלת ועל איך להחזיר את האמון בגוף אחרי אכזבות חוזרות
איך לידה קשה של סבתא יכולה להשפיע על הפוריות של הנכדה שלה, למה ילד שמת או הפלות שקרו במשפחה הן משמעותיות וחשוב להכיר בהן כשרוצים להיכנס להריון, איזה תופעות בקונסטלציה משפחתית עלולות להשפיע באופן לא מודע על הפוריות ועל קושי להרות או להחזיק הריון, ואיך להחזיר את האמון שנפגע והתיקווה
אחד הדברים שאני תמיד בודקת כשאני פוגשת לקוחה חדשה עם בעיות פוריות לא מוסברות, ובעיקר עם הפלות חוזרות, זה את ההיסטוריה המשפחתית, איך היו הלידות של אמא, איך היו ההריונות, אם היו הפלות, אם היו ילדים שמתו בשושלת, אם היתה הגירה, מאיזה ארצות הגיעו ההורים, הסבים והסבתות, אם השושלת עברה שואה, או פרהוד, אם חטפו ילדים, כי כל הדברים האלו יכולים להשפיע באופן לא מודע על הדורות הבאים, ועל הפוריות שלהם, בעיקר אם לא דיברו על מה שקרה.
לפעמים רק אחרי שאישה עוברת הפלה, היא מגלה פתאום שגם אמא שלה עברה הפלות. או סבתא, או הדודות, או אחות גדולה. לפעמים היו הפלות יזומות שלא מדברים עליהן, ופתאום בעקבות הפלה טבעית, ידברו גם עליהן.
איכשהו עדיין זה נושא שלא מדברים עליו, פוריות, הפלות ולידות, אולי כי הוא כואב כל כך.
אולי כי לימדו אותנו כנשים שהערך שלנו תלוי בפוריות שלנו, ביכולת להביא ילדים, פעם זה היה בן זכר, היום סופרים לנו כמה ילדים, ויש כ"כ הרבה שיפוט גם על הכמות, בכל המגזרים, אבל פעם אישה שלא הביאה ילדים יכלה בקלות לאבד את מקומה, לטובת אישה חדשה או שניה.
את מירב שרייבר הכרתי לראשונה בכנס הקונסטלציה המשפחתית הראשון שהיה בישראל לפני כמעט עשור, ומיד ידעתי שאני רוצה ללמוד אצל האישה הזו.
למדתי איתה מודולה שלמה דרך ביה"ס של ישי גסטר, ואח"כ הייתי אסיסטנטית במודולה נוספת.
דיברנו על פוריות, על השפעות לא מודעות שיש לשושלת על בעיות פוריות, למה הפלות הן משמעותיות מאוד וחשוב להכיר בהן ולא לשמור אותן בסוד, ועל איך מחזירים את האמון בגוף אחרי שמאבדים אותו.
מירב גם נתנה תרגיל קונסטלציה קצר לעבודה עם האמון שלנו.
זה היה פרק מרגש מאוד בשבילי, אני מקווה שגם בשבילכם, ויש אותו בספוטיפיי
וגם ביוטיוב.



תגובות