top of page

ריפוי טבעי לסוכרת, איך מאזנים את הסוכר

עודכן: 18 בספט׳ 2023


לפי שיטת ד"ר ברנשטיין תזונה דלת פחמימה


ד"ר ברנשטיין היה חולה סכרת סוג 1 שגילה ופיתח תזונה שעזרה לו לאזן את ערכי הסוכרת שלו ולהחלים מתופעות לוואי של הסוכרת שנגמרו לו.

הוא בדק את ערכי הסוכר שלו אחרי אוכל, וזיהה איזה מאכלים מוציאים אותו מאיזון ואיזה תומכים באיזון שלו.


הוא גילה שאם הוא אוכל עד 30 גרם פחמימות ליום ולא יותר, קל לו לשמור על סוכר מאוזן, ושאת הפחמימות עדיף לקבל מעלים ירוקים, כגון חסה, פטרוזיליה, קייל, סלרי.

את הגישה שלו למדתי כשגילו לי סוכרת סוג 2 במצב חמור, ואיזנתי את עצמי הרבה בזכות התזונה הזו (וכמובן עם עבודה רגשית ואנרגטית, שגם עליה אספר).


היום, כמה שנים אחרי, הערכים שלי הם של אדם בריא ואני לא לוקחת שום תרופות. אני עדיין נמנעת ממאכלים עם סוכר, מקמח וקטניות, שבכולם יש פחמימות, וגם ירדתי במשקל כ10 קילו בלי מאמץ בתוך שנה וחצי בערך.


בגדול, אכילת יתר מעמיסה על הגוף, ועל הלבלב, ומעלה את ערכי הסוכר.

הקטע הוא שככל שהסוכר מאוזן יותר, גם אין תחושה של רעב, ולא חשק למתוק, כך שזה תהליך של ריפוי שמתעצם ככל שמאפשרים לו, או ההיפך. קצת כמו תהליך השמנה/הרזייה.

ככל שאוכלים יותר, ככה רעבים יותר, והסוכר יוצא מאיזון, ואז יש יותר חשק למתוק ויותר רעב.

ככל שאוכלים פחות, ככה שבעים יותר, הסוכר מאוזן, יש פחות חשק למתוק ופחות רעב.

אני לא בעד הרעבה עצמית בכלל, אבל צריך להבין את התהליך, ושווה להתמיד בו, כי אז קל מאוד לשמור על האיזון גם של הסוכר וגם של המשקל, ואם יש ימים פחות מאוזנים, פשוט להיות מודעים לזה, ואם כבר אוכלים, לאכול דברים שלא מעלים את הסוכר, תכף אפרט מהם.

רוב התזונה שתומכת בסוכר מאוזן היא מן החי, למרות שהבנתי שיש קבוצה של טבעונים שמאזנים את עצמם בשיטת ברנשטיין, אבל אני כבר אומרת, יש פחות מבחר למי שטבעוני.

מה שבריא לאכול כשיש סוכרת לפי שיטת ד"ר ברשנטיין:

חשוב מאוד ללמוד לקרוא את המרכיבים כשקונים דברים, הם תמיד מופיעים על האריזות, לרוב מאחורה או למטה.

כשאני קונה מוצר אני תמיד בודקת כמה פחמימות יש בו, ואם יש בו תוספת סוכר.

לפי כמות הפחמימות ניתן גם לראות אם הוסיפו סוכר למוצר, בשימורי טונה למשל, אמור להיות 0 פחמימות, אם יש יותר,

כנראה שהוסיפו סוכר.

לא תמיד רושמים שמוסיפים סוכר, או שרושמים אותו בשם אחר - גלוקוז זה סוכר, גם פרוקטוז, למשל.

מתוך בדיקה של כמות הפחמימות גיליתי שמוסיפים סוכר לשום כתוש קפוא של דורות, וכך יכולתי להמנע ממנו.


בנוסף, הזהרו גם ממוצרים שרשום עליהם שהם מתאימים לסוכרתיים, ומופחתי סוכר, -

הם הרבה פעמים גרועים לסוכרתיים כי מכילים פחמימות או שמנים צמחיים שמזיקים מאוד לאיזון,

אל תתרשמו ממדבקות של העמותה לסוכרת, תקראו את המרכיבים ותבינו לבד מה מתאים לתזונה ומה ממש לא.

המוצרים הבאים הם כאלה שיש בהם מעט פחמימות, ולכן תומכים באיזון של הסוכר.

בשר – עדיף בשר שמן - אנטריקוט, אסאדו, בשר טחון, כשטוחנים בשר - לבקש להוסיף שומן או פשוט שיבחרו חתיכות שומניות.


דגים - עדיפות לדגים שמנים כמו סלמון, גם דגים מעושנים כמו לקרדה, וכמובן סלומון מעושן


עוף - זה בשר יחסית רזה, אז לטגן לאפות או לבשל עם שמן זית או שמן קוקוס, מרק עוף עם העור של העוף עדיף.


ביצים - קשות, מטוגנות, מקושקשות, בכל צורה ואפשר עם הרבה שמן זית


גבינות - עדיף לא לצורך הרבה, יש כאלה שזה מפריע להם לאיזון הסוכר, תמיד להעדיף גבינות שמנות על רזות.

גבינות שמנות, קשות או רכות (רצוי 25% ומעלה) - חלומי, גאודה, מוצרלה, בולגרית

שמנת מתוקה עדיף 32% ומעלה

שמנת חמוצה לפחות 15% ומעלה


ירקות שמותר:

ברוקולי, כרובית, קולורבי, מלפפון, פלפל, עגבניה (למי שזה לא מעלה סוכר),

עלים ירוקים, חסה, כרוב לבן, קישוא, פטריות, חצילים, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי, בזיליקום, עלי בייבי, תרד


שמנים שמותר:

שומן מן חי – שומן כבש, בשר, עוף

חמאה

שמן קוקוס

שמן זית


שמן לא מעלה סוכר, והופך את האוכל לטעים ומשביע, לא לפחד משמן.


אגוזים וזרעים במידה מועטה:

אגוזי פאקן

אגוז ברזיל

שקדים

קוקוס טחון

קמח שקדים

קמח קוקוס

קקאו - לא לקנות דל שומן אלא דווקא את אלה של 22% שומן

חמאת קקאו ועיסת קקאו

חמאת קוקוס

חמאת בוטנים

חמאת שקדים

טחינה

שומשום

זרעי צ'יה


שימו לב שיש אגוזים עם כמות פחמימות גדולה, ולכן הם לא רשומים כאן.


במידה מועטה מאוד:

גזר, בצל, סלק, פירות יער


ממתיקים

סטיביה ואריטרול – יש סטיביה מעולה בלי טעם לוואי של חברת Pyure שאני מזמינה באייהרב וממש אוהבת.

בארץ יש ממתיק שנקרא סוויטנגו שאומרים שהוא מומלץ, לא ניסיתי אותו, הוא יקר יותר מזה של חו"ל.

אפשר גם למצוא אריתרול בארץ, אבל מה שאני מצאתי היה פחות מתוק ממה שאני קונה באייהרב, אז נסו לטעום לפני שקונים.


בקישור הזה יש מצרכים שאני מזמינה מאייהרב, תמצאו שם גם את הסטיביה של Pyure ,

וגם סודה לשתיה ללא גלוטן, פסיליום, קסטן גאם וקרם טרטר -

שלושת האחרונים משמשים לאפייה.


(אם אתם כבר נכנסים לאתר של אייהרב, קנו גם ויטמין סי, הוא עוזר מאוד לחזק מערכת חיסונית.)


להמנע מסוכרזית!! זה חומר רעיל, וגם להמנע לחלוטין ממשקאות דיאט,

יצאו מחקרים שמוכיחים שזה ממש מזיק לבריאות ואף גורם להשמנת יתר ובעיות בחילוף החומרים.


בעצם אוכל שהוא שומני נותן לגוף אנרגיה שלא מתפרקת מהר לסוכר, ולכן קל יותר לשמור על איזון איתו.

אמורים לאכול ולהפסיק קצת לפני ששבעים.

חשוב לא לאכול אחרי השעה שבע בערב, כי יש נטייה בבוקר לקום עם סוכר גבוה אם אוכלים מאוחר.

באופן כללי בריא לאכול מעט ארוחות ולא לפי ההמלצה של כל 3 שעות, ארוחות תכופות מתישות את הלבלב.

צום מועיל מאוד לאיזון הסוכרת, ויש אנשים שצמים באופן יזום ומדווחים שזה שיפר להם מאוד את הבריאות. אם צמים, כדאי לקחת ליווי ממי שמתמחה בזה.


בימים שאני מאוד מאוזנת אני יכולה להסתפק בארוחה אחת לא גדולה, סביב 3 בצהריים ואני פשוט שבעה.

לאכול רק כשרעבים ככלל.

מה שלא אוכלים בתזונה הזו:

כל מה שמכיל סוכר, קמח וקטניות, (גם לא דברים שנחשבים בריאים, כמו חומוס, אורז, עדשים וכו, זה בזה המון פחמימות.) גם חלב מעלה סוכר, להמנע.

להמנע מתפוחי אדמה, בטטות, ופירות (אפשר מעט מאוד פירות יער)

להזהר מאוד מכל מה שרשום עליו שהוא ללא סוכר ומיועד לסכרתיים,

זה לרוב אוכל מעובד שמלא בקמח ופחמימות וחומרים גרועים לבריאות באופן כללי.

להמנע מאוכל מעובד בכלל, ממרגרינה ושמן צמחי כמו קנולה, סויה, חמניות.


תלמדו לקרוא את התויות על מוצרים ולבדוק כמות פחמימות, תגלו שהרבה דברים שחשבתם שבריאים, לא ממש בריאים למי שרוצה לשמור על סוכר מאוזן.


אם הולכים למסעדה, לברר עם המלצר ולוודא שאין סוכר ברוטב של הסלט ולבקש שמן זית ולימון בנפרד,

לברר שאין סוכר וקמח במנות גם אם נדמה לכם שלא יכול להיות שיש, מוסיפים המון סוכר ועמילן למנות שאוכלים בחוץ,

תשאלו בלי להתבייש. ועדיף לפחות בהתחלה לא לאכול בחוץ בכלל.


לפני שגילו לי את הסוכרת חשבתי שאכלתי מאוד בריא.

אף פעם לא אהבתי ג'אנק פוד, אכלתי הרבה סלטים, מלא פירות, קטניות, לחם מלא, פסטה,

בדיעבד אני מבינה שהעמסתי על הגוף פחמימות מסוגים שונים והלבלב שלי לא אוהב את זה.

כשמפסיקים לאכול פחמימות יש תקופה קצרה שהגוף חווה גמילה וזה קשה

הוא מכור לפחמימות וסוכר, בזמן הזה פשוט לאכול אוכל טעים וטוב במיוחד, תשקיעו באוכל טעים ושמן כמו סטייקים, בשר טחון איכותי, דג סלומון, כששבעים יש פחות חשק למתוק. בהמשך כבר לא מרגישים כמעט רעב או חשק לדברים שמוציאים את הסוכר מאיזון. זה יכול לקחת שבועיים, תלוי בגוף, ואז כדאי שתהיה תמיכה רגשית. ככל שמקפידים יותר ככה קל יותר.

בשנים קודמות מאוד אהבתי סופגניות, היום אני יכולה להכנס למאפייה, והריח לא מזיז לי.

אני יכולה לקנות לילדים שלי מאפים טריים, או לאפות להם בבית, ולהכין פסטה בלי שום רצון לטעום.

איך סופרים פחמימות כדי לשמור על סוכר מאוזן?

צריך משקל של מזון בבית כדי לשקול את המוצרים.

צריך גוגל – ופשוט לכתוב - ערך תזונתי מלפפון, למשל, ואז לחפש כמות פחמימות.

המהדרין סופרים גם את הסיבים התזונתיים כפחמימות.

אם למלפפון יש 3.63 גרם פחמימה ל100 גרם ו0.5 גרם סיבים תזונתיים,

אני שוקלת את המלפפון ואם הוא שוקל 100 גרם זה יוצא 4.13 גרם פחמימה.

אם המלפפון שוקל 150 גרם זה יצא כ6 גרם פחמימה וכן הלאה.


עם הזמן כבר לומדים כמה אפשר לאכול בלי לחרוג מהמינון של 30 גרם פחמימות ליום.

דברים שיכולים להוציא את הסוכר מאיזון:

צריך להבין שאפשר לצאת מאיזון גם אם מקפידים מאוד על התזונה.


לחץ – מוציא מאיזון. האיזון הרגשי משפיע מאוד על איזון הסוכר.


ימים חמים מאוד – יכולים להוציא מאיזון. - לשים לב לשתות במיוחד הרבה מים, כי מים מאזנים את הסוכר וגם מרגיעים.


אצל נשים – יש השפעה של המחזור החודשי על האיזון, יש ימים בחודש שהסוכר יהיה מאוזן יותר באופן טבעי,

בגלל שינויים הורמונליים (אינסולין הוא הורמון ומושפע), ויש ימים שפחות (מי רצתה שוקולד לפני מחזור? את לא אשמה)..


מחלה – כשהגוף נלחם בוירוסים או חיידקים, הסוכר מושפע. אצלי כשהסוכר יוצא מאיזון אני מיד לוקחת ויטמין סי ושמה לב אם אני מפתחת מחלה.


פעילות גופנית – יש פעילות שמעלה סוכר, ויש שמורידה. עדיף לעשות הליכות על פני ריצה ואירובי למשל.

בתחילת הדרך שלי, כשהסוכר שלי היה סביב 300, הרופאה הסבירה לי שלא לעשות ספורט עד שהסוכר יורד ל160 פחות,

אחר כך גיליתי שבמצבים מסויימים הסוכר יכול לעלות כתוצאה מפעילות גופנית.


אם הסוכר עולה, לשתות הרבה מים ולהרגע, מדיטציות עוזרות, מוסיקה טובה. ולדעת שכמו שהסוכר עלה, הוא יכול לרדת, לא להלחץ מזה.

אם משתמשים באינסולין, אז כמובן להזריק לפי הנחיית רופא.

כל מי שמתחיל את דרכו בלהבין איך לנהל את איזון הסוכר שלו צריך למדוד את הסוכר שלו.

מודדים בבוקר בצום מיד כשקמים, ושעתיים אחרי כל ארוחה. ככה קל לזהות מה מעלה את הסוכר.

היתרון הגדול של התזונה של ד"ר ברנשטיין הוא שקל לשמור על איזון גם למי שיש לו סכרת סוג 2 וגם למי שיש לו סוג 1, כשאין טלטלות בסוכר, אין נפילות סוכר ואין עליות סוכר, הגוף יציב יותר, צפוי יותר. צריך פחות אינסולין מי שחייב לקחת, כי אין עליות, וגם אין נפילות. קל לשמור על ערכים יציבים, וכך גם יש פחות סיבוכים של סוכרת.

יש כמה קבוצות בפייסבוק בהן אפשר להתייעץ ולמצוא מתכונים טובים ומותאמים לפי השיטה הזו.

יש גם כמה אתרים טובים עם מתכונים.


יש גם את התזונה הקטוגנית

דומה לתזונה הזו, יש אנשים שזה ממש מתאים להם, ויש כאלה שפחות, הקטוגנית ממש ממוקדת בבשר שומני, בלי כמעט ירקות, לי זה היה חסר, יש קבוצה בפייסבוק גם של קטוגניים, התזונה עצמה מאזנת סוכרת היטב.

בחיפוש פשוט בגוגל אפשר ללמוד עוד על התזונה של ד"ר ברנשטיין ועל תזונה קטוגנית.


חשוב לי להגיד שיש הרבה גישות, וצריך לבחור את התזונה שמתאימה לגוף שלכם, לכן חשוב למדוד ערכי סוכר ולאהוב את התזונה. אל תלכו על תזונה שמנוגדת ללב שלכם, כי אז תהיה התנגדות פנימית וזה לא יעבוד. וצריך להתאים את האוכל, שיהיה טעים ומשמח. אם זה ירגיש כמו דיאטה, ושאסור לכם משהו, הגוף לא ישתף פעולה. המטרה היא לעשות לו טוב, לחזק בריאות, לא לענות אותו. אדם שבוחר לשמור על כשרות לא אוכל חזיר בלי להרגיש שהוא מפסיד משהו, ככה גם כשמפסיקים לצרוך סוכר. זה פשוט לא בתזונה שלי.


מתכונים שמתאימים למי שרוצה לאזן את הסוכר שלו:

בגדול חפשו בגוגל בלוגים ואתרים עם צירוף המילים דל פחמימה, או קטוגני (למי שאוכל בשר)

ממליצה בעיקר על הבלוג הזה בשם מסוכרת, כל מתכון שעשיתי משם יצא טעים ומוצלח. היא פשוט מעולה.

מצאתי מתכונים טובים גם באתר הזה, יש בו גם הרבה מידע על התזונה.


אני מבינה שיש לי הרבה ידע על איזון סוכרת,

דווקא בהיבט הרגשי והאנרגטי, אכתוב גם על זה בהמשך,

בכל אופן מי שהלב שלו מבקש לבוא אליי לטיפול מוזמן/מוזמנת לכתוב לי.

מלא בריאות

רינת

מד סוכר שמראה סוכר מאוזן על 103
מד סוכר

138 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page